Как да изберем точният Tермален Прибор спрямо вашите нужди!

Как да изберем точният Tермален Прибор спрямо вашите нужди!
12 юни 2022

Най-добрият наръчник за избор на термален прибор (2022)

 

 

Термалният прибор е един от най-значимите оптични устройства за лов по всяко време на деня.Независимо дали времето е мъгливо или прашно, денем или нощем, термалният прицел осигурява гъвкавост през всички сезони и метеорологични условия. 

Изборът на термален прицел винаги може да бъде труден, особено за начинаещ, който прави първия си избор за лов или специални операции.

Все повече и повече марки идват на пазара, от скъпи военни модели до по-евтини, предлагани в търговската мрежа прицели. Термалните прицели от военен клас ARCHER са проектирани за тежки бойни условия в сравнение с по-достъпните модели Pulsar, IRay докато последният винаги е по-достъпен за вашия портфейл. Преди да се заемете с избора на най-добрия термален прибор спрямо вашите цели, прочетете по-долу за най-изчерпателното ръководство, което да ви помогне да намерите правилния термичен обхват. 

В края на тази статия също правим всичко по-лесно, като идентифицираме точните действия, които бихте могли да направите, преди да вземете решението си.

1. Приложения

 

За лов ли е, за правоприлагане или нещо друго? Идентифицирането на вашите специфични приложения за термалният  прибор е първото нещо, което трябва да направите, преди да вземете каквито и да е решения. По-долу са основните фактори, които се отнасят за лов и военни/правоприлагащи модели, които ще трябва да вземете предвид.

 

  Лов/цивилно Правоприлагащи/военни
Степен на издръжливост/откат Ниска  Високо
Продължителност на живота Средно до ниско Високо
 ТЕСТ за издръжлиевост  Не да
За лоши метеорологични условия Не да
Тегло Зависи от вътрешните компоненти Зависи от вътрешните компоненти
софтуер Елегантен и функционален Функционална и лесна за използване
Цена Ниска Висока

 

Както можете да видите от горното, военният стандартен термалният прицел печели в почти всички аспекти, но губи, когато става въпрос за неговата цена, която може да бъде двойна или почти тройна от цената на ловните/цивилните модели. 

Въпреки това, използването на предлаган в търговската мрежа модел ще бъде достатъчно за ежедневен лов. Но за ловци с карабини с висок откат или живеещи в сурови метеорологични условия, като изключително ниска или висока външна температура, трябва да се има предвид и военен стандарт, тъй като повечето цивилни/търговски модели не могат да функционират под -20°C. От друга страна, военните и правоприлагащите приложения се нуждаят от здрав модел, който може да се използва при всякакви метеорологични условия. 

Освен това моделът трябва да може да работи бързо, лесен за използване и с дълъг живот на батерията, която може да се поддържа през нощта.

2. Термичен детектор

 

Преди да закупите термален прибор, термалният детектор е един от най-критичните параметри, за които всеки говори. Качеството варира и производителността на термалният детектор е от решаващо значение за предоставянето на топлинно изображение от най-високо качество. 

2.1 Резолюция

Разделителната способност на топлинния детектор е първото нещо за оценка на действителното качество. По-високата разделителна способност осигурява по-резки изображения без „пикселиран“ дисплей на целите. Обхвата на откриване с термален детектор с разделителна способност 640*512 (ARCHER, IRay)  640*480 (Pulsar) ще има по-добро цялостно качество на изображението от модела с разделителна способност 384*288(Pulsar, IRay), просто защото се прилага повече разделителна способност за подобряване на производителността на изображението.

 

640*512 ARCHER HUNTER 640 LRF 

От друга страна, термaлният детектор с по-висока разделителна способност обикновено има по-малък FOV и увеличение със същия размер на обектива . Например, за два 12-микронни термални прицела, и двата в 75 мм обектив, но с разделителна способност 384*288, 640*480,640*512 нивото на увеличение е съответно 7x, 4x,2,8 Както можете да видите, има голяма разлика само в нивото на зрителното поле, поради промяна на разделителната способност.

Термалният детектор с по-висока разделителна способност предлага по-резки изображения, а качеството също се отразява значително в цената. Обикновено единица с разделителна способност 640*512, е на цена между 9000$ - 10500$, 640*480 е на цена от $4800-$6000  тези с резолюция 384*288, варират в диапазон 2200$ до 3500$.

2.2 NETD

NETD показва способността на термалният детектор да разпознава най-малката температурна разлика на вашата цел. 

Колкото по-малък е NETD, толкова по-голяма чувствителност ще получите. От решаващо значение е да се вземе предвид качеството на термалните детектори, тъй като много от тях имат точната разделителна способност, но са различни в NETD.

Апертурата на лещата на термоскопа влияе на NETD на корен квадратен от неговата стойност. F-stop съответства на количеството светлина, събрано от обектива. Дефинира се като F-число — от 0,8 до 1,6 за повечето термични прицели в термичните изображения. Само за детектор, NETD обикновено се дава за F/1.0. За модули или камери NETD зависи силно от F-числото. Той е свързан с термалният детектор NETD, както следва: Обща NETD = NETD на детектор x F² .

Например, за оригинален термален детектор с NETD от < 40mK @F/1.0, NETD е 57.6mk @ F/1.2 и 25.6mK @ F/0.8. По този начин, особено за начинаещ, който търси първият си термален прибор, трябва да бъдете внимателни с производителя, който твърди, че NETD на техния обхват е равен на <40mk, но с бленда F1.2 или F1.1 на тяхната система от обективи.

Оптималният вариант е F1.0 и NETD <40mK при ловните вариант и F1.0 NETD <30mK при професионалните термални прибори.

Много компании започват да твърдят, че техният NETD е толкова нисък, колкото каквото искат да поставят в листа със спецификации. Някои дори пишат 15mk или 20mk за техния неохлаждащ термален сензор, което означава, че има дори по-добра производителност от охладен термален прибор. Моля, имайте предвид, че NETD числата няма да ви разкажат цялата история. Всъщност качеството на изображението, което можете да видите от даден прибор, зависи най-вече от термичния алгоритъм, който разработчикът прилага.Например, NETD производителността на термалния детектор е точно като хранителните материали или съставки. Със сигурност искате да е възможно най-свеж, но това е начинът, по който готвите, а вашите готварски умения решават, колко добър вкус имат ястията. Но в повечето случаи 3-звезден готвач в ресторант Michelin винаги може да приготви по-добра храна от главния готвач в случаен ъглов ресторант със същите съставки. 

640*512 ARCHER HUNTER 640 LRF

2.3 Честота на опресняване

Честотата на опресняване показва колко пъти в секунда  се опреснява кадърът на изображението. Изразява се в херци (Hz) или кадри в секунда (fps). По-високата честота на опресняване осигурява динамични движения на вашите цели, без „влачене“.

Висококачественият термален прицел осигурява поне 50 Hz, за да осигури най-добрата картина на целите в движение. Като се има предвид, че повечето производители на пазара сега предлагат честота на опресняване от 50 hz, по-старото поколение термални бяха с 9 hz или 30 hz, и вече са извън конкуренцията.

3. Качество на изображението и алгоритъм

 

Термичният алгоритъм винаги играе жизненоважна роля за предоставянето на цялостното качество на топлинното изображение. Можете лесно да сравните хардуерните спецификации на всеки производител, но винаги е трудно да се определи качеството на изображението на термалния прицел. И така, ето въпросът: какво точно имаме предвид, когато говорим за качество на топлинното изображение? По-долу са изброени четири основни „параметъра“, които рисуват обща картина за това как описваме качеството на топлинното изображение.

3.1 Подробности за целта

Подробностите за целта означават това, което очаквате да видите на основната цел в рамките на вашето зрително поле. Колкото повече информация/цветова температура можете да постигнете, това показва цялостното му представяне на „подробности за целта“. Трудно е да се постигне голямо ниво на детайлност на целта, тъй като това изисква по-висок стандартен термичен детектор с усъвършенстван алгоритъм. Ето някои въпроси, които трябва да си зададете, преди да решите колко добри са „подробностите за целта“:

• Когато откриете животни или хора, можете ли да ги видите само на светли, като ярък и преекспониран обект?  

• Виждате ли ясно показаните устата, носа и очите им?  

• Можете ли да видите козината на животното на къси, средни и дълги разстояния? 

• Телата на животните са показани с различни цветове или можете да видите само блок/буца от бели/черни предмети със същата температура? 

Дистанция 2212м ARCHER Falcon 640x512 NETD <25mK

Добрите „подробности за целта“ ви позволяват да видите толкова подробности, колкото желаете. Устройството за изображения с по-ниско качество може да показва целите само в светли точки, което всеки производител може да направи.

640*512 ARCHER HUNTER 640 LRF

 

Ако не стреляте само в рамките на 50 метра, ще трябва да видите  детайлите на целта колкото е възможно повече, тъй като понякога трябва да идентифицирате вида на  животното, преди да дръпнете спусъка. Добрият алгоритъм за „подробности за целта“ ви помага да идентифицирате характеристиките на тялото на животните от всякакви разстояния, което означава, че сте свободни да правите снимки в увереност по всяко време. 

 

3.2 Целеви „ръб“

Това е терминът, използван, за да посочи колко „гладък“ е ръбът на вашата цел и дали изображението е „пикселирано“. „Целевият ръб“ е предимно гладък и по-остър с по-висока разделителна способност на термичния детектор, но понякога също така постижим чрез отличен термичен алгоритъм.

3.3 Шум

Шумът в изгледа на полето се нарича „снежинки“. Оригиналните заснети изображения бяха пълни с шум. Алгоритъмът намалява нивото на шума и предлага ясно изображение. Някои оптики имат детектори с по-ниско качество и не са в състояние да използват правилния алгоритъм за премахване на шума на 100%, замъглявайки екрана със слой „мъгла“ върху изображението, който винаги искате да издухате. За да разбете колко мощен е вашият термален прицел погледнете на заден фон и вижте колко детайли може да забележите при студени обекти или такива с равна до околната температура.

640*512 ARCHER HUNTER 640 LRF

archer falcon 640x520 LRF PRO thermal weapon sight - YouTube

3.4 Подробности за фона

Подробностите за фона показват колко ясно е изображението около вашите цели. Достатъчно чисти ли са тревата, дърветата и планините зад животното? „Подробности за фона“ е референтен параметър, който помага за разграничаването на детайлите на средата, докато наблюдавате целите си.

4. Увеличение и FOV

 

Нивото на увеличение и FOV не могат да се обсъждат отделно за термичен обхват. Някои потребители обичат ниско увеличение, тъй като искат по-широко зрително поле. Някои се нуждаят от голям обхват на увеличение, тъй като искат да снимат на далечни разстояния.

Нивото на увеличение се определя от параметрите и включва основно фокусното разстояние на обектива и окуляра, стъпката на пикселите на детектора и размера на екрана на дисплея. От гледна точка на технологиите е лесно да се постигне високо ниво на основно увеличение за производителите, но защо техните термични обхвати са предимно на относително по-ниско ниво?

Най-важната причина е, че по-голямото увеличение може да намали разделителната способност на изображението, което означава, че качеството на термичното изображение не може да се поддържа на най-висок стандарт с по-високо основно увеличение. Тогава е много често да видите скъп термоскоп с разделителна способност 640*480 с 50-милиметров обектив, който се предлага с отлично качество на изображението, но трудно можете да снимате малко по-голямо разстояние дори за над 150 метра, тъй като има само 2x увеличение. Това е само защото увеличението е твърде малко и на разстояние над 150 метра не можете да кажете дали вашата цел е заек или лисица.

Въпреки това, ние не правим заключение дали увеличението с по-висока или по-ниска база е 100% добро или не. Най-важното нещо е да намерите идеалния си прицел с правилното увеличение за вашите собствени предпочитания за снимане , вместо да изпадате в заблудата, че някои производители ви казват, че ниското увеличение определено е нещо, което трябва да приемете.

5. Обхват на откриване

 

Обхватът на откриване е една от най-противоречивите теми за термaлен обхват. Можете да видите, че всеки производител може бързо да напише относително висок обхват на откриване в техния лист със спецификации. Но все още е объркващо, когато начинаещ попита: „Мога ли да видя толкова далеч?“ и често е разочарован от действителното представяне в сравнение с това, което могат да прочетат в маркетинговите материали. За да изясним това, ще трябва да започнем с дефиницията на самия „обхват на откриване“.

По-голямата част от цифрата за „обхвата на откриване“ се оценява въз основа на концепцията за DRI, т.е. критериите на Джонсън, които са разработени през 50-те години на миналия век, за да определят производителността на термокамера, използвана за военни приложения. DRI е военен подход и рядко се отразява в реални условия. Въпреки това, повечето крайни потребители очакват повече детайли/пиксели от действителната оценка на DRI за техните цели. Следователно те могат бързо да се разочароват.

„D“ представлява откриване. Според критериите на Джонсън, „откривам“ означава „да се види дали даден обект присъства или не“. По-точно, ще се вижда на поне два пиксела, така че няма да липсва информация, за да се различи каква е целта на това разстояние. Всичко, което знаеш е, че има нещо. Ако използвате такъв параметър, за да потвърдите колко далеч можете да видите през термоскопа си, всеки път ще бъдете разочаровани.

“R” представлява разпознаване. „Разпознаването“ се дефинира като „да можеш да видиш какъв тип обект е“. Разпознаването се отнася до разстоянието, на което можете да определите класа на обект (човек, животно или превозно средство). Обхватът на разпознаване обикновено е 1/3 от обхвата на откриване. Дефиницията на „разпознаване“ в DRI е най-близо до идеята за това, което повечето хора разбират за действителния „обхват на откриване“ в съзнанието им относно „Колко далеч мога да видя през термичен обхват?“.

„Аз“ представлява Идентификация. Идентификацията се отнася до разстоянието, на което можете да разграничите обектите в даден клас, например идентифициране на типа превозно средство (камион, SUV или автомобил) или дали човекът е войник или цивилен. „Колко далеч мога да снимам с термичния прицел?“ Обхватът на идентификация е най-близкият параметър до това, което хората разбират за „стрелбище“, като се има предвид, че ви предлага минималната „информация“ за целите, по които да стреляте. Идентификацията е около 1/3 от обхвата на разпознаване и 1/6 от обхвата на откриване.

За начинаещи, които са нови в термичния свят, моля, бъдете внимателни с обхвата на откриване в спецификацията на производителя и проверете какъв размер е посочен. В повечето случаи, ако нищо не е посочено, обхватът се нарича мишени с човешки размери на около 1,8 м*0,5 м, които никога не бихте могли да използвате, за да оцените обхвата на стрелба за лов.

Например, ако се твърди, че обхватът на откриване на 17-микронен 50-милиметров термичен прицел с 384*288 резолюция е 1800 метра, изчисленият „обхват на стрелба“ е в рамките на 300 метра за мишена с размер на човек. Въпреки това, като се има предвид, че ловите животни с размери предимно по-малки от 1,7 м височина, трябва да вземете предвид размера на целта си и съответния обхват на стрелба. Да видим дали се целите в лисица, чийто среден размер е около 1/3 от човешкия; очакваното разстояние на стрелба трябва да бъде приблизително 100 метра. Така че 100 метра трябва да бъде вашата референтна рамка, а не 1800 метра обхват на откриване.

Също така, всички тези измервания на разстоянието DRI се основават на 50% вероятност и не позволяват промяна на атмосферните условия. Действителното време в реалния живот рядко е идеално, така че тези разстояния почти винаги са по-къси от посочените. По този начин, ако се намирате в район с висока влажност, като Обединеното кралство, действителното обхват за стрелба в полетата трябва да бъде допълнително приспаднато, за да бъде под 100 метра за модел с детектор 384*288 (17 микрона) и 50 мм обектив.

6. Производителност на софтуера

 

Производителността на софтуера обикновено се определя като гладко функциониране на термичния обхват. Много термични обхвати са критикувани от крайните потребители, защото техният софтуер не е удобен за потребителя или изостава по време на панорамиране. За момента софтуерът на ARCHER е един от най-лесните за работа, защо? Имате един бутон, който активира лазерен далекомер, балистичен калкулатор и метеостанция, след по-малко от 0,5 секунди имате скала заемаща правилната позиция на дисплея и от вас зависи дали ще възпройзведете изстел или не. Пропус е НЕВЪЗМОЖЕН! В линк по доло може да видите свотовният рекорд на дистанция 1955м с група от 3см от термален прицел ARCHER: https://www.youtube.com/watch?v=c6xGg8tGqsI

По-долу са дадени някои въпроси, които може да зададете на себе си или на производителите, за да изясните дали софтуерът работи:

•  Можете ли лесно да регулирате яркостта, контраста и усилването на изображението?

•  Лесно ли е да се „нулира“ термален прицел?

•  Лесни ли са за използване тези функции на менюто?

•  Обхватът изостава ли при панорамиране?

•  Менюто зарежда ли се за секунди?

•  Някакво изместване на „POI“ след няколко снимки?

7. Издръжливост и защита

 

Издръжливостта се отнася главно до степента на откат на устройството. Повечето модели на пазара твърдят, че са с рейтинг 9000J, което обхваща повечето оръжия за лов. Въпреки това, за калибър .50 и по-висок, е необходим военен стандартен, за да издържи по-тежка енергия на откат. В линкът може да видите в реалност какво се случва при стрелба с такъв вид оръжие. https://www.youtube.com/watch?v=e9cxJ923o3k

 

Военните и правоприлагащите приложения изискват по-висок стандартен рейтинг, най-вече близък до или еквивалентен на MIL-STD-810, който включва тестове, както следва:

•  Експлоатационни тестове при минимални и максимални работни температури

•  Тестове за съхранение при минимални и максимални температури на съхранение

•  Пясък и прах

•  Тест за вибрации

•  Тест за изпускане

•  Тест за влажност

•  Ударов тест

•  1 м тест за потапяне във вода 

•  Тест за стрелба.

MIL-STD-810 е най-взискателната тестова система за термичен обхват и само моделът с най-висок рейтинг може да премине. Типичен модел, квалифициран по MIL-STD-810, е изключително издръжлив, има живот от повече от 10 години и винаги поддържа най-високото си качество, дори и при най-лошите метеорологични условия. Въпреки това, повечето от тези видове термални прибори са изключително скъпи и не са по силите на гражданския пазар. За момента компанията ARCHER е единствената която предлага допълнително ниво на защита за свойте ловни варианти термални прибори, покриващи всички тези тестове.

8.Скала за прицел

20 януари 2023
Термален прицел iRay Rico Series-RH50Pro Dual POV

iRay Outdoor RICO PRO е създаден, за да бъде най-модерният термичен оптичен прицел с двойно зрително поле (FOV), наличен на търговския пазар. Патентованата двойна FOV обективна леща на InfiRay Outdoor позволява на потребителите безпроблемно да превключват между широк FOV за откриване и тесен FOV за идентификация на целта. Несравнимо качество на изображението, съчетано с интуитивен и лесен за използване интерфейс, HD дисплей, 6 часа време на работа, корпус от алуминиева сплав и 32 GB вътрешна памет, ви дава всички инструменти, от които се нуждаете, за да пренесете своя лов на следващия ниво.

прочети още
28 септември 2021
Нова серия ловни и тактически оптики VORTEX - Ненадминато качество на достъпни цени

Ще разгледаме някой от новите модели за 2021 като се фокусираме на техните характеристики, размер, и цена.

прочети още
25 септември 2021
Термалният фаворит за 2021 IRAY SAIM SCH 50 с резолюция 640х512

Най-новият модел на фирмата Infiray IRAY SAIM SCH50 вече и в България! Предлага същият компактен размер и ниско тегло като топ продукта на марката IRAY SCT35, но вече оборудван с най-мощният процесор, резолюция 640х512 и чувствителност под 40мК. Способен да разпознава рога и зъби на животни до 300м. Открива обекти до 6000м, използва презареждаеми батерии CR123 работещи до 4,5ч.

прочети още
10 август 2021
Тестваме Италиански монтажи за дневни оптики и бързомери на фирмата AUDERE

ТЕСТ на монтажи за дневни прибори AUDERE. Лидер в Италия по надеждност, повторяемост на всеки изстрел при монтаж и демонтаж! С вградени либели за хоризонтиране на оръжието. Предлагат се в различни височини и модели. Перфектен избор за стрелба на максимални разстояния с гарантирана точност! Много леки и надежни като тип заключване на 1913 и Nato стандарти. Ценово се нареждат много по-изгодно от цените на Blaser, Spuhr, Recknagel и други. В комбинация с ниско тегло вградена либела и два упорни зъбя нямат конкуренция в класът си. TEST of day rifle mounts AUDERE. Leader in Italy in reliability, repeatability of each shot during assembly and disassembly! With built-in spirit levels for leveling the weapon. Available in different heights and models. Perfect choice for longrange shooting with guarantee maximum accuracy!

прочети още
21 май 2021
Нощен Прицел Syton HT60 идеален за лов до 500 метра

Тестваме новият нощен прицел с цветна камера Syton HT60. Уредът е ултра лек и компактен, благодарение на вградената подсветка може лесно да се откриват рога на животни до 150 метра и позволява стрелба до 500 метра в зависимост от района и осветеността. Syton HT60 е оборудван с Wifi модул за бързо предаване на видео и снимки на мобилни устройства и таблети. Уредът разполага с различни скали и профили за прострелка на различни пушки и дистанции. В комплекта има зарядно, батерия, монтаж за пикатини и инстукции за работа. Менюто е много просто и лесно за работа с два бутона за движение на горе и доло и бутон ОК за потвърждение.

прочети още
4 май 2021
Тестваме Титаниеви Супресори "JAKI" - Финландско качество и Традиции

Финландската фирма "JAKI" лидер в производството на супресори за ловни и спортни цели, представи на пазарът новите титаниеви модели, които се характеризират с високо качество, дълга експлоатация и перфектна групираност. Благодарение на ниското тегло и компактни размери супресорите "JAKI" са избор на топ ловни и стрелци, които държат на високото качество, ниският шум и прецизност.

прочети още
13 април 2021
Тестваме новата полуавтоматична карабина JP 308 с дневна оптика Nightforce NX8 1-8x24 MIl

Тестваме карабина JP оборудвана с дневна оптика в FFP Модел NIghtforce NX8 1-8x24, която ползваме като бързомер на 1х увеличение, или като тактическа оптика за лов и далечна стрелба с възможност за корекция само по скала до 1000м. Изключително прецизна карабина която с боеприпас GGG 190gr HPBT направи група 0,4см на 100м. Изключително мек откат благодарение на дулният спирач. Като цяло тежко оръжие, много прецизно изискващо стрелба от трипод или двунога. Впечатление прави че тежките боеприпаси и пасват на цевта, с Gego Express подържда до 0,5 МОА група. На 300 метра групата е до 10см което е перфектно за такъв вид оръжие и оптика с увеличени 1-8х.

прочети още
5 април 2021
Тестваме най-продаваните термални монокуляри камери за 2020/2021

Днес имахме удоволствието да тестваме най-продавани и бюджетни термо камери за 2020/2021. Впечатлението, което създадоха в нас е че за бюджет до 2400 лв може да се закупи много лека, термо камера с обсег на откриване до 1200 метра. Вграден Wifi модул за споделяне на картината на таблет или телефон, управление на всички функции в реално време. Прави впечатление, че при термо прибори чувствителността е доста висока под 35мК, с фокусно отстояние 1.0 при 12 микрона, което позволява камерата да бъде с малки размери, тегло и чиста картина. Въпреки малкият дисплей на Hikmicro позволява безпроблемна работа до 5+ часа и работа от -20 до +50 градуса. Гаранцията е 2 години за целият уред, 2 години за батерията и 10 години на сензорът което е впечатляващо защото е най-скъпото в такъв вид прибори. Към момента на пазара компанията Hikmicro владее около 20% в световен мащаб и като лидер в охранителните камери на Hikvision предлага отлично качество на достъпна цена В линкът по-доло може да видите пълно ревю.

прочети още
26 март 2021
Най- добрата AR 15 AERO Precision M4E1, кал. 5,56х45 18″ Atlas S1

Тестваме една от най-прецизната нарезни карабина AERO Precision AR15 калибър 5,56 Изключително лека, удобна, компактен размер, телескопичен приклад, сменяеми цеви. Без проблем Прави поразяваме цели до 400 метра Групираност до 0,3МОА до 300м Цев 18" Пълнител 30 заряден Magpul

прочети още
26 март 2021
Термален Бързомер IRAY Holo HL13 Тест и Стрелба до 200м

Тестваме Термален Бързомер и Прицел IRAY Holo HL13 на разстояние до 200м Полуавтомат AR15 AERO Precision 5.56 18" Пълнител 30 заряден Трипод Kopfjager K800 Carbon Патрон GGG 55gr FMJ

прочети още
18 март 2021
Термо камера Pulsar Lexion с монтаж за стъкло

Тестваме термо камера за наблюдение и охрана Pulsar Lexion XP38 с бърз монтаж за стъкло и кола. Изключително зрително поле, бърза връзка към мобилен телефон или таблет с видео в реално време. САМО за ПРОФЕСИОНАЛНИЯТПАЗАР! Правоприлагане, сухопътна сигурност, горско стопанство, пожарогасене, спасяване на живот, граничен патрул, морска сигурност и охрана на президента - Lexion е предназначен за интензивна употреба от професионалисти. Продуктът не се предлага на гражданския пазар. Високочувствителен термичен сензор за изображения. Усъвършенстваният NETD <40 mK сензор произвежда изображения с прецизно разпознаване на детайли дори при неблагоприятни метеорологични условия като дъжд и мъгла. Дори когато термичният контраст е нисък, малките температурни разлики са ясно видими при богато контрастиращи изображения с висока разделителна способност. Устойчив на удари подсилен корпус Здравият подсилен корпус на Lexion е проектиран да издържа на удари и нестандартни сценарии на употреба. Оборудването, използвано от професионалистите по време на тяхната работа, включва много ситуации с неблагоприятни условия и стрес, когато е необходимо да се предприемат незабавни действия и е трудно да се работи внимателно с устройството. Pulsar е обмислил тези случаи и сценарии и е въвел специални подсилващи елементи, които гарантират, че агрегатът няма да бъде повреден в действие поради небрежната употреба. Собствената технология за увеличаване на изображението на Pulsar се състои от софтуерни алгоритми, предназначени да увеличат яснотата на изображенията и цялостните детайли на изображението. Image Boost води до по-рязко, по-подробно зрително поле и подобрени възможности за идентифициране на обекти. С висока резолюция Lexion XP може да се похвали с неохладена микроболометрична матрица 640x480px, на 17 µm, за много детайлни изображения.

прочети още
9 март 2021
Vectronix Terrapin X & Strelok PRO

Тестваме лазерен далекомер Vectronix Terrapin X и комуникацията му с Strelok Pro Най-доброто решение за далечна стрелба с абсолютна прецизност и надежност

прочети още
8 март 2021
Kopfjager 800 CF комплект с глава Reaper Grip

Тактически карбонов трипод Kopfjager 800 CF комплект с глава Reaper Grip за стрелба до 800м. Идеален за лов и прецизна стрелба. Възможност за стрелба: легнал, седнал,прав. Изключително прецизен, работа с една ръка ротационна глава на 360 градуса

прочети още
8 март 2021
Термален прицел IRAY SAIM SCT 35 Shooting 300m

Термален прицел IRAY SAIM SCT 35 IRау Ѕаіm ЅСT35 е термален прицел пpeднaзнaчeн зa нoщeн лoв, дeнoнoщнo нaблюдeниe, cтpeлбa нa близĸo / cpeднo paзcтoяниe. Ергономичният дизайн и отличното качество на изображението правят серията Saim отличен спътник, дори при дъжд и мъгла.

прочети още
8 март 2021
Puslar Digisight Ultra N455 LRF & Sabatti STR308

Тестваме дигитален прицел Puslar Digisight Ultra N455 LRF на разстояние до 300м Карабина Sabatti STR 308 Патрон GGG 308 Може да се ползва както през деня така и през нощта. Идеален прицел за разпознаване на трофеен дивеч до 250м позволяващ стрелба до 550м Посредством бърз монтаж може да се монтира на различни огнестрелни оръжия!

прочети още
5 март 2021
Тестваме новият Термален прицел IRAY RIHO RH 50LRF

Тестваме термален прицел IRAY RIHO RH50 LRF Карабина Tikka T3 308 win Патрон GGG 190 gr HPBT Stock KKC for TIKKA T3 Group at 100m is SUB MOA

прочети още
11 февруари 2021
Тестваме новият Термален прицел ARCHER Oziris и далекобойна система DSR 338

Имахме удоволствието да тестваме новата далекобойна система DSR 338 в комбинация с автоматичен термален прицел Archer Oziris. Интересното в случаят е, че двете системи напълно си паснаха, и позволят на стрелецът да поразява цели до 1500м. DSR разполога със сменяеми цеви, като благодарение на bullpup системата дава възможност да се ползват стандартни дължини на цевите в общ размер на карабината 85см.

прочети още
28 ноември 2020
Термален прицел ARCHER HUNTER LRF

Автоматичният термален прицел ARCHER HUNTER LRF, който промени светът. За пръв път в света имаме напълно автоматизиран прибор позволяващ автоматична корекция до целта с помощта на вграденият лазерен далекомер, метео станция, и мощен сензор разпознаващ рога и зъби на различни разстояния. Далекомерът работи до 1000 метра. Предлага се с монтаж за Picatiny или Blaser.

прочети още