Ревю на първия в света IRAY RICO HD RS75 със сензор 1280*1024 и дисплей 2560×2560 обсег 3600м

Ревю на първия в света  IRAY RICO HD RS75 със сензор 1280*1024 и дисплей 2560×2560 обсег 3600м
15 декември 2022

Тест на първия в света HD термален сензор 1240*1024 пиксела - IRay Rico RS75

 

1.jpg

Тестването на RS75 за лов на дива свиня от Gunsamerica дава представа за работата на детектора „1280“.

от TRUE PEARCE

До днес най-добрите термални сензори и прицели, достъпни за търговския пазар, бяха термални сензори 640×480. InfiRay Outdoors променя това с първите 1280×1024. Това е четири пъти по-голяма разделителна способност, отколкото някога е била достъпна за търговския пазар в оптически прицел.

InfiRay RICO HD RS75 с новаторския сензор 1280 означава по-добри детайли, по-голямо зрително поле, по-голям обхват на откриване и можете да увеличите цифрово изображението още повече, преди да ви е заприличало на  пикселиран боклук.

 

3.jpg

 

6.jpg

Екранна снимка, направена от видео от RS75

 

Имах възможност да пътувам до Тексас и да ловувам с RICO HD RS75 и това не ме разочарова. Дори при висока влажност и знойна топлина през нощта, RICO HD RS75 доставя отчетливи ясни изображения с HD детайли, които трябва да видите, за да повярвате. Не винаги имах време да фокусирам идеално картината поради високоскоростен екшън лов на свине, но ще схванете идеята.

За щастие, поради 128 GB вградена възможност за запис на видео, мога да споделя с вас какво е да снимате с RS75. Все пак ще ви предупредя, че е по-добре лично. Аудиото, записано с прицела, е отлично и най-доброто, което някога съм виждал/чувал в термален прицел. Изтеглих приложението InfiRay Outdoor на телефона си в 3 сутринта, докато бях на полето, и лесно изтеглих видеоклиповете от прицела на телефона си. С други думи, приложението е лесно за използване и прехвърля видеото от RICO HD RS75 на вашия телефон без драма.

 

Естественото базово оптично увеличение на RS75 е 2x, така че всъщност не е проектиран да бъде далекобоен прицел. Въпреки това, поради увеличаването на детайлите, осигурено от сензора 1280, можете да увеличите дигитално доста далеч и пак да виждате достатъчно добре, за да снимате. Всъщност уцелвах стоманена BCC мишена от триножник на 317 ярда по средата на следобед в Далас, Тексас. Не направихме нищо по стоманената мишена, за да я направим видима и имам чувството, че можех да стрелям стотици ярди по-далеч, без дори да се опитвам много. Въпреки че нямах възможност да опитам, вярвам, че при правилните условия удар от 800 ярда върху стомана би бил много изпълним. InfiRay твърди, че обхватът на откриване е 3600 ярда, което е огромен скок над съществуващите термални прицели.

 

 Със сигурност стъпката на пикселите от 12 μm (микрона) и 75 mm F1.0 германиев обектив помагат.

7.jpg

Лещата на обектива е 75 мм.

Окулярът, през който гледате, и дисплеят също са нещо, което трябва да видите, за да разберете колко невероятни са те. Не знам с технически термини как да ги опиша, но облекчението на очите е почти неограничено. В по-технически термини окулярът е ортоскопичен (увеличен). Има набор от оптични лещи, които осигуряват увеличението.

 

Освен това, на дневна светлина без какъвто и да е гумен маншон, можете да виждате дисплея перфектно. Без нищо, RS75 има най-добрия дисплей/окуляр, който някога съм изпитвал на термален прицел. Разделителната способност на дисплея е 2560×2560.

5.jpg

RS75 се доставя с две акумулаторни батерии, които могат да бъдат сменени за секунди.

InfiRay RICO HD RS75 използва същите батерийни пакети InfiRay Outdoors, които използват всички други прицели на RICO. В момента изглежда, че животът на батерията наистина зависи от това как се използва прицелът. Например, ако държите прицела в режим на готовност, вероятно ще получите 6 часа. Ако оставите прицела включен непрекъснато, може би ще получите 3-4 часа. Ако стартирате далекомера и никога не го изключвате, може да получите само два часа.

 

Така или иначе, RS75 идва с две батерии, които лесно трябва да ви изкарат през най-дългите нощи. Можете също така да зареждате батериите на място от вашия автомобил или UTV.

 

8.jpg

Пръстенът за фокусиране е лесен за напипване и използване на тъмно. Далекомерът се закрепва чрез Picatinny релсата отстрани.

InfiRay RICO HD RS75 се доставя с 1000-ярдов далекомер. Свързва се чрез USB C порт на RS75.

Цифровото увеличение на RS75 преминава от 2x оптично до 4x цифрово, 8x и завършва до 12x цифрово.

Цветовите палитри са White Hot, Black Hot, Red Hot, Color и Highlight. Намерих White Hot и Black Hot за изключителни и най-полезни.

Понастоящем има 7 типа скали, като няколко от тях са еквивалентни на първа фокална равнина.

RS75 е с рейтинг на отката до 300 Win Mag.

В сравнение с насадката InfiRay RH25, която използвах като ръчен монокуляр, RS75 е доста тромав. Дълъг е дванадесет и половина инча и тежи 44 унции. Направих много изстрели от ръка от задната част на камиона и когато бях изпълнен с ловен адреналин, изобщо не забелязах тежестта.

Here is a direct link to the Products:

Thermal Imaging Riflescope Rico Series-RS75

https://www.infirayoutdoor.com/thermal-imaging-riflescope-re75-series

4.jpg

 

 

 

Източник:

https://www.infirayoutdoor.com/thermal-imaging-riflescope-re75-series

This article is selected from the content of www.gunsamerica.com, the original blog is as follows:

https://www.gunsamerica.com/digest/infiray-outdoor-rico-hd-rs75-1280-review/?fbclid=IwAR05nCtPiMj_cfdE05eZ9KYofAEO8gwmhDrE2lC_FC2vk30W_pHxhWMFTIA

20 януари 2023
Термален прицел iRay Rico Series-RH50Pro Dual POV

iRay Outdoor RICO PRO е създаден, за да бъде най-модерният термичен оптичен прицел с двойно зрително поле (FOV), наличен на търговския пазар. Патентованата двойна FOV обективна леща на InfiRay Outdoor позволява на потребителите безпроблемно да превключват между широк FOV за откриване и тесен FOV за идентификация на целта. Несравнимо качество на изображението, съчетано с интуитивен и лесен за използване интерфейс, HD дисплей, 6 часа време на работа, корпус от алуминиева сплав и 32 GB вътрешна памет, ви дава всички инструменти, от които се нуждаете, за да пренесете своя лов на следващия ниво.

прочети още
28 септември 2021
Нова серия ловни и тактически оптики VORTEX - Ненадминато качество на достъпни цени

Ще разгледаме някой от новите модели за 2021 като се фокусираме на техните характеристики, размер, и цена.

прочети още
25 септември 2021
Термалният фаворит за 2021 IRAY SAIM SCH 50 с резолюция 640х512

Най-новият модел на фирмата Infiray IRAY SAIM SCH50 вече и в България! Предлага същият компактен размер и ниско тегло като топ продукта на марката IRAY SCT35, но вече оборудван с най-мощният процесор, резолюция 640х512 и чувствителност под 40мК. Способен да разпознава рога и зъби на животни до 300м. Открива обекти до 6000м, използва презареждаеми батерии CR123 работещи до 4,5ч.

прочети още
10 август 2021
Тестваме Италиански монтажи за дневни оптики и бързомери на фирмата AUDERE

ТЕСТ на монтажи за дневни прибори AUDERE. Лидер в Италия по надеждност, повторяемост на всеки изстрел при монтаж и демонтаж! С вградени либели за хоризонтиране на оръжието. Предлагат се в различни височини и модели. Перфектен избор за стрелба на максимални разстояния с гарантирана точност! Много леки и надежни като тип заключване на 1913 и Nato стандарти. Ценово се нареждат много по-изгодно от цените на Blaser, Spuhr, Recknagel и други. В комбинация с ниско тегло вградена либела и два упорни зъбя нямат конкуренция в класът си. TEST of day rifle mounts AUDERE. Leader in Italy in reliability, repeatability of each shot during assembly and disassembly! With built-in spirit levels for leveling the weapon. Available in different heights and models. Perfect choice for longrange shooting with guarantee maximum accuracy!

прочети още
21 май 2021
Нощен Прицел Syton HT60 идеален за лов до 500 метра

Тестваме новият нощен прицел с цветна камера Syton HT60. Уредът е ултра лек и компактен, благодарение на вградената подсветка може лесно да се откриват рога на животни до 150 метра и позволява стрелба до 500 метра в зависимост от района и осветеността. Syton HT60 е оборудван с Wifi модул за бързо предаване на видео и снимки на мобилни устройства и таблети. Уредът разполага с различни скали и профили за прострелка на различни пушки и дистанции. В комплекта има зарядно, батерия, монтаж за пикатини и инстукции за работа. Менюто е много просто и лесно за работа с два бутона за движение на горе и доло и бутон ОК за потвърждение.

прочети още
4 май 2021
Тестваме Титаниеви Супресори "JAKI" - Финландско качество и Традиции

Финландската фирма "JAKI" лидер в производството на супресори за ловни и спортни цели, представи на пазарът новите титаниеви модели, които се характеризират с високо качество, дълга експлоатация и перфектна групираност. Благодарение на ниското тегло и компактни размери супресорите "JAKI" са избор на топ ловни и стрелци, които държат на високото качество, ниският шум и прецизност.

прочети още
13 април 2021
Тестваме новата полуавтоматична карабина JP 308 с дневна оптика Nightforce NX8 1-8x24 MIl

Тестваме карабина JP оборудвана с дневна оптика в FFP Модел NIghtforce NX8 1-8x24, която ползваме като бързомер на 1х увеличение, или като тактическа оптика за лов и далечна стрелба с възможност за корекция само по скала до 1000м. Изключително прецизна карабина която с боеприпас GGG 190gr HPBT направи група 0,4см на 100м. Изключително мек откат благодарение на дулният спирач. Като цяло тежко оръжие, много прецизно изискващо стрелба от трипод или двунога. Впечатление прави че тежките боеприпаси и пасват на цевта, с Gego Express подържда до 0,5 МОА група. На 300 метра групата е до 10см което е перфектно за такъв вид оръжие и оптика с увеличени 1-8х.

прочети още
5 април 2021
Тестваме най-продаваните термални монокуляри камери за 2020/2021

Днес имахме удоволствието да тестваме най-продавани и бюджетни термо камери за 2020/2021. Впечатлението, което създадоха в нас е че за бюджет до 2400 лв може да се закупи много лека, термо камера с обсег на откриване до 1200 метра. Вграден Wifi модул за споделяне на картината на таблет или телефон, управление на всички функции в реално време. Прави впечатление, че при термо прибори чувствителността е доста висока под 35мК, с фокусно отстояние 1.0 при 12 микрона, което позволява камерата да бъде с малки размери, тегло и чиста картина. Въпреки малкият дисплей на Hikmicro позволява безпроблемна работа до 5+ часа и работа от -20 до +50 градуса. Гаранцията е 2 години за целият уред, 2 години за батерията и 10 години на сензорът което е впечатляващо защото е най-скъпото в такъв вид прибори. Към момента на пазара компанията Hikmicro владее около 20% в световен мащаб и като лидер в охранителните камери на Hikvision предлага отлично качество на достъпна цена В линкът по-доло може да видите пълно ревю.

прочети още
26 март 2021
Най- добрата AR 15 AERO Precision M4E1, кал. 5,56х45 18″ Atlas S1

Тестваме една от най-прецизната нарезни карабина AERO Precision AR15 калибър 5,56 Изключително лека, удобна, компактен размер, телескопичен приклад, сменяеми цеви. Без проблем Прави поразяваме цели до 400 метра Групираност до 0,3МОА до 300м Цев 18" Пълнител 30 заряден Magpul

прочети още
26 март 2021
Термален Бързомер IRAY Holo HL13 Тест и Стрелба до 200м

Тестваме Термален Бързомер и Прицел IRAY Holo HL13 на разстояние до 200м Полуавтомат AR15 AERO Precision 5.56 18" Пълнител 30 заряден Трипод Kopfjager K800 Carbon Патрон GGG 55gr FMJ

прочети още
18 март 2021
Термо камера Pulsar Lexion с монтаж за стъкло

Тестваме термо камера за наблюдение и охрана Pulsar Lexion XP38 с бърз монтаж за стъкло и кола. Изключително зрително поле, бърза връзка към мобилен телефон или таблет с видео в реално време. САМО за ПРОФЕСИОНАЛНИЯТПАЗАР! Правоприлагане, сухопътна сигурност, горско стопанство, пожарогасене, спасяване на живот, граничен патрул, морска сигурност и охрана на президента - Lexion е предназначен за интензивна употреба от професионалисти. Продуктът не се предлага на гражданския пазар. Високочувствителен термичен сензор за изображения. Усъвършенстваният NETD <40 mK сензор произвежда изображения с прецизно разпознаване на детайли дори при неблагоприятни метеорологични условия като дъжд и мъгла. Дори когато термичният контраст е нисък, малките температурни разлики са ясно видими при богато контрастиращи изображения с висока разделителна способност. Устойчив на удари подсилен корпус Здравият подсилен корпус на Lexion е проектиран да издържа на удари и нестандартни сценарии на употреба. Оборудването, използвано от професионалистите по време на тяхната работа, включва много ситуации с неблагоприятни условия и стрес, когато е необходимо да се предприемат незабавни действия и е трудно да се работи внимателно с устройството. Pulsar е обмислил тези случаи и сценарии и е въвел специални подсилващи елементи, които гарантират, че агрегатът няма да бъде повреден в действие поради небрежната употреба. Собствената технология за увеличаване на изображението на Pulsar се състои от софтуерни алгоритми, предназначени да увеличат яснотата на изображенията и цялостните детайли на изображението. Image Boost води до по-рязко, по-подробно зрително поле и подобрени възможности за идентифициране на обекти. С висока резолюция Lexion XP може да се похвали с неохладена микроболометрична матрица 640x480px, на 17 µm, за много детайлни изображения.

прочети още
9 март 2021
Vectronix Terrapin X & Strelok PRO

Тестваме лазерен далекомер Vectronix Terrapin X и комуникацията му с Strelok Pro Най-доброто решение за далечна стрелба с абсолютна прецизност и надежност

прочети още
8 март 2021
Kopfjager 800 CF комплект с глава Reaper Grip

Тактически карбонов трипод Kopfjager 800 CF комплект с глава Reaper Grip за стрелба до 800м. Идеален за лов и прецизна стрелба. Възможност за стрелба: легнал, седнал,прав. Изключително прецизен, работа с една ръка ротационна глава на 360 градуса

прочети още
8 март 2021
Термален прицел IRAY SAIM SCT 35 Shooting 300m

Термален прицел IRAY SAIM SCT 35 IRау Ѕаіm ЅСT35 е термален прицел пpeднaзнaчeн зa нoщeн лoв, дeнoнoщнo нaблюдeниe, cтpeлбa нa близĸo / cpeднo paзcтoяниe. Ергономичният дизайн и отличното качество на изображението правят серията Saim отличен спътник, дори при дъжд и мъгла.

прочети още
8 март 2021
Puslar Digisight Ultra N455 LRF & Sabatti STR308

Тестваме дигитален прицел Puslar Digisight Ultra N455 LRF на разстояние до 300м Карабина Sabatti STR 308 Патрон GGG 308 Може да се ползва както през деня така и през нощта. Идеален прицел за разпознаване на трофеен дивеч до 250м позволяващ стрелба до 550м Посредством бърз монтаж може да се монтира на различни огнестрелни оръжия!

прочети още
5 март 2021
Тестваме новият Термален прицел IRAY RIHO RH 50LRF

Тестваме термален прицел IRAY RIHO RH50 LRF Карабина Tikka T3 308 win Патрон GGG 190 gr HPBT Stock KKC for TIKKA T3 Group at 100m is SUB MOA

прочети още
11 февруари 2021
Тестваме новият Термален прицел ARCHER Oziris и далекобойна система DSR 338

Имахме удоволствието да тестваме новата далекобойна система DSR 338 в комбинация с автоматичен термален прицел Archer Oziris. Интересното в случаят е, че двете системи напълно си паснаха, и позволят на стрелецът да поразява цели до 1500м. DSR разполога със сменяеми цеви, като благодарение на bullpup системата дава възможност да се ползват стандартни дължини на цевите в общ размер на карабината 85см.

прочети още
28 ноември 2020
Термален прицел ARCHER HUNTER LRF

Автоматичният термален прицел ARCHER HUNTER LRF, който промени светът. За пръв път в света имаме напълно автоматизиран прибор позволяващ автоматична корекция до целта с помощта на вграденият лазерен далекомер, метео станция, и мощен сензор разпознаващ рога и зъби на различни разстояния. Далекомерът работи до 1000 метра. Предлага се с монтаж за Picatiny или Blaser.

прочети още