Ревю на дневна оптика Vortex Razor HD GEN III 1-10×24 Scope Новини от САЩ

Ревю на дневна оптика Vortex Razor HD GEN III 1-10×24 Scope Новини от САЩ
8 ноември 2021

Преглед на TFB: Vortex Razor HD GEN III 1-10×24 Scope

 

Още през октомври направих преглед на VORTEX Razor HD 1-6 GEN II от Vortex Optics и като цяло беше фантастичен вариант. По това време това беше един от най-хубавите LPVO, които съм тествал и притежавал. Бързо напред към SHOT Show, когато Vortex представиха новата си оптика Razor HD GEN III 1-10×24 и веднага имах въпроси. От първоначалните спецификации бях доста объркан как Vortex успя да създаде 10x увеличение, без да направи оптиката по-дълга по обща дължина. Бях невероятно заинтригуван, така че Vortex беше достатъчно любезен, за да ми изпрати проба за преглед, за да изпробвам. През последните три месеца го тествах и имах достатъчно време за задействане, за да измисля цялостно мнение. Нека се потопим в спецификациите и моите мисли за Vortex Razor 1-10.

Спецификации

На Vortex бръснач HD GEN III 1-10 х 24 има като цяло същата дължина и измервания, както по-старите GEN II-E 1-6 х 24. Vortex искаше да запази 1-10 компактен и общата дължина е 10,1 инча, като теглото е 21,5 oz. Облекчението на очите на Razor е около 3,5″ и се управлява под 10 пъти при бърза смяна на целите. Вероятно най-голямата разлика между бръсначите GEN III и GEN II е лекото удължаване на тръбата между кулите и окуляра. Това е лека промяна от по-стария вариант 1-6, но не е достатъчна, за да се почувства като истинска разлика в размера.

ТРЪБА И КУЛИ

Най-голямата разлика между по-стария GEN II-E и новия GEN III 1-10×24 е издигането от 30-милиметрова тръба на тялото до по-голяма 34-милиметрова тръба. Осветеният мерник е точка при 1x, а при 10x е хубава кръгла оптика с вашите MRAD корекции долу. Едно нещо, което не разбрах в оригиналния 1-6 GEN II-E, бяха покритите кули с капачки на винт, а не ръчни кули. След като притежавате 1-6×24 за една година и снимате 1-10 през последните няколко месеца, покритите кули с по-нисък профил са достъпни, но стоят настрана, ако ги използвате при бързи преходи.

Гравираният стъклен мерник е компактен и лесен за използване при по-ниска мощност, но става по-приложим при по-високи мощности. Паралаксът е фиксиран на 150 ярда, което изглежда не ми пречи по никакъв начин, независимо дали стреля бързо на 1x или прави удари на разстояние при 10x. През последните няколко месеца извадих Vortex Razor 1-10 няколко пъти с комбинация от тренировки с близки преходи при 1x към по-дълги обхвати с по-голямо увеличение на мощността. В момента MSRP за Vortex Razor 1-10×24 GEN III е определен на $2,899.99 с улична цена около $2,000-2,200. Нека да разгледаме какво преживях в моите различни пътувания.

Време за обхват

За моето тестване реших да сложа 1-10 на няколко различни пушки, които притежавам, за да получа общ консенсус. Vortex изпрати 34-милиметров монтаж с оптиката, но исках да проверя поддръжката за вторично пазар за олекотен 34-милиметров монтажен прицел. Има няколко различни предложения от American Defense Manufacturing и други компании. За този тест закупих монтаж на Scalarwork’s Leap 34mm 1.93 за най-добрия баланс между стрелба на далечни разстояния и възможността да тествам колко бързо е мерното поле на 1x по време на преходи и стрелба на различни тренировки. Използвах три различни пушки, за да тествам цялостната точност, включително пушка SIG 716 GEN 1 Patrol, пушка 14,5 с щифтове и заварка 7,62×51, която построих, и 15,1″ 5,56 RECCE пушка, за която писах преди няколко седмици.

ПЪРВИ ИЗСТРЕЛИ

За по-голямата част от тестовете използвах 308s, тъй като възможностите за по-висока мощност дават на стрелеца повече възможности за стрелба на дълги разстояния. За първите две сесии монтирах Razor 1-10 върху пушката SIG 716 Patrol с патрони Federal 180gr Non-Typical Soft Point, както и някои 155gr A-MAX Hornady Black Ammo. Зададох мишени на 50 100 и 200 ярда и реших да направя бърз тест за нула и точност на 100 ярда. С Federal получавах точно около 1,5-1,75 инча групи, а с амунициите Hornady Black получавах приблизително еднакви по размер групи, като повечето бяха от 1,5″ до 2,75″ на 200 ярда.

Първите две сесии бяха няколкостотин кръга просто стрелба на различни разстояния по различни цели, извиквани от наблюдател. До края на двете пътувания имах точно около 350 рунда през настройката и бях впечатлен. Това беше чудесен начин да се упражнявате с различни увеличения, за да направите въздействия. Едно нещо, което забелязах, беше, че облекчението на очите на Vortex 1-10 беше почти идентично с по-стария 1-6 Razor, въпреки че имаше 4 пъти повече увеличение. Беше малко по-малко от предишния модел, но реших, че е по-малко от един инч, което в голямата схема на нещата нямаше голяма разлика.

Първите 3 патрона са изстреляни след нулиране на оптиката на 100 ярда.

 

ТРЕНИРОВКИ ЗА ВСИЧКИ ЗАНАЯТИ

Третата сесия беше смесица между стрелец от по-близка дистанция и стрелба на 100 ярда и 12-инчова стоманена мишена на 400 ярда. Бръсначът се чувства като истинска сила 1 и с осветеното мерно прицел пистолетът се усеща като обемиста червена точка, когато стреляте по цели отблизо. Партито увеличава увеличението и прави бързи удари по мишени, преди да премине обратно към по-близки разстояния. След като завърших 6-то или 7-то си упражнение, наистина започнах да виждам потенциала на Razor 1-10 за 3 състезания с оръжия или за изграждане на най-добрата пушка „Jack of All Trades“. Завърших деня с тест за точност на 100 ярда с около 150 грама амуниции SIG Sauer FMJ. С различните пушки и амуниции имах 1-инчова група на 100 ярда и с тази последна група го наречих ден.

5.56 ПРЕХОДНИ ТРЕНИРОВКИ

Прекарах по-голямата част от времето си в тестване на Razor на разстояние и честно казано, той трябва да бъде тестван на разстояния над 100 ярда, а не отблизо. Исках да му дам добър shakedown при бягане и стрелба от близко разстояние. След известно обмисляне хвърлих оптиката на моята пушка 5.56 RECCE, която има 15.1 цев. Пистолетът изглеждаше странно, но в името на науката реших да го завъртя. След около час и половина стигнах до заключението, че 1-10 е по-лесен за маневриране от 1-6, а по-малкият мерник при 1x на 1-10 изглежда по-бърз от по-големия кръстопът на предишното поколение. Малкото прицелно прицел донесе зрението ви до средата на оптиката, което естествено прави придобиването на цел изключително бързо.

Един от факторите, допринасящи за бързите изстрели, е по-високият 1.93 mount от Scalarworks, тъй като има малко или никакво движение, за да се нареди в целта. Не бях сигурен в общата височина на оптичния монтаж, но след като стрелях с пушка за бърз преход, аз съм истински вярващ в по-високия монтаж. След няколко часа тренировки по стрелба с местен инструктор, бях уморен, но имах вяра, че Razor 1-10 е в състояние да свърши страхотна работа на по-близки разстояния с 1x и осветено мерно прицел.

Цялостни мисли

Така че след няколко месеца и около хиляда изстрела, Vortex Razor 1-10 някак си остава мистерия за мен. Наистина не мога да разбера каква черна магия Vortex направи с новия си Razor. Сега не ме разбирайте погрешно, разстоянието за облекчаване на очите е малко по-малко от 1-6×24 и кутията за очи също не изглежда толкова щедра, но е малко по-различна от оригинала. Знам, че цената е висока и е построен като танк в сравнение с нещо като Kahles 1-8, но Razor 1-10 сега е моят LPVO. След тестването обикновено изпращам оптиката обратно и ще я извикам един ден, но Razor 1-10 е един от малкото избрани, които изкашлях парите, за да купя и запазя.

Знам, че някои от вас ще кажат, че има по-лека и „също толкова добра“ оптика и е добре да не се съгласявате с мен, но не съм сигурен, че днес на пазара има по-добра оптика Jack of All Trades. Когато започнах да преглеждам тази оптика, сериозно се чудех дали ще отговаря на шума, който получи на SHOT Show и засега определено изпълнява обещанията си. Планирам да продължа да използвам и злоупотребявам с Razor 1-10, така че ако нещата се променят, определено ще ви държа в течение.

 

Източник

 

https://www-thefirearmblog-com.translate.goog/blog/2020/05/19/tfb-review-vortex-razor-hd-gen-iii-1-10x24/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg&_x_tr_pto=nui

 

Превод Google

Автор @fridgeoperator

20 януари 2023
Термален прицел iRay Rico Series-RH50Pro Dual POV

iRay Outdoor RICO PRO е създаден, за да бъде най-модерният термичен оптичен прицел с двойно зрително поле (FOV), наличен на търговския пазар. Патентованата двойна FOV обективна леща на InfiRay Outdoor позволява на потребителите безпроблемно да превключват между широк FOV за откриване и тесен FOV за идентификация на целта. Несравнимо качество на изображението, съчетано с интуитивен и лесен за използване интерфейс, HD дисплей, 6 часа време на работа, корпус от алуминиева сплав и 32 GB вътрешна памет, ви дава всички инструменти, от които се нуждаете, за да пренесете своя лов на следващия ниво.

прочети още
28 септември 2021
Нова серия ловни и тактически оптики VORTEX - Ненадминато качество на достъпни цени

Ще разгледаме някой от новите модели за 2021 като се фокусираме на техните характеристики, размер, и цена.

прочети още
25 септември 2021
Термалният фаворит за 2021 IRAY SAIM SCH 50 с резолюция 640х512

Най-новият модел на фирмата Infiray IRAY SAIM SCH50 вече и в България! Предлага същият компактен размер и ниско тегло като топ продукта на марката IRAY SCT35, но вече оборудван с най-мощният процесор, резолюция 640х512 и чувствителност под 40мК. Способен да разпознава рога и зъби на животни до 300м. Открива обекти до 6000м, използва презареждаеми батерии CR123 работещи до 4,5ч.

прочети още
10 август 2021
Тестваме Италиански монтажи за дневни оптики и бързомери на фирмата AUDERE

ТЕСТ на монтажи за дневни прибори AUDERE. Лидер в Италия по надеждност, повторяемост на всеки изстрел при монтаж и демонтаж! С вградени либели за хоризонтиране на оръжието. Предлагат се в различни височини и модели. Перфектен избор за стрелба на максимални разстояния с гарантирана точност! Много леки и надежни като тип заключване на 1913 и Nato стандарти. Ценово се нареждат много по-изгодно от цените на Blaser, Spuhr, Recknagel и други. В комбинация с ниско тегло вградена либела и два упорни зъбя нямат конкуренция в класът си. TEST of day rifle mounts AUDERE. Leader in Italy in reliability, repeatability of each shot during assembly and disassembly! With built-in spirit levels for leveling the weapon. Available in different heights and models. Perfect choice for longrange shooting with guarantee maximum accuracy!

прочети още
21 май 2021
Нощен Прицел Syton HT60 идеален за лов до 500 метра

Тестваме новият нощен прицел с цветна камера Syton HT60. Уредът е ултра лек и компактен, благодарение на вградената подсветка може лесно да се откриват рога на животни до 150 метра и позволява стрелба до 500 метра в зависимост от района и осветеността. Syton HT60 е оборудван с Wifi модул за бързо предаване на видео и снимки на мобилни устройства и таблети. Уредът разполага с различни скали и профили за прострелка на различни пушки и дистанции. В комплекта има зарядно, батерия, монтаж за пикатини и инстукции за работа. Менюто е много просто и лесно за работа с два бутона за движение на горе и доло и бутон ОК за потвърждение.

прочети още
4 май 2021
Тестваме Титаниеви Супресори "JAKI" - Финландско качество и Традиции

Финландската фирма "JAKI" лидер в производството на супресори за ловни и спортни цели, представи на пазарът новите титаниеви модели, които се характеризират с високо качество, дълга експлоатация и перфектна групираност. Благодарение на ниското тегло и компактни размери супресорите "JAKI" са избор на топ ловни и стрелци, които държат на високото качество, ниският шум и прецизност.

прочети още
13 април 2021
Тестваме новата полуавтоматична карабина JP 308 с дневна оптика Nightforce NX8 1-8x24 MIl

Тестваме карабина JP оборудвана с дневна оптика в FFP Модел NIghtforce NX8 1-8x24, която ползваме като бързомер на 1х увеличение, или като тактическа оптика за лов и далечна стрелба с възможност за корекция само по скала до 1000м. Изключително прецизна карабина която с боеприпас GGG 190gr HPBT направи група 0,4см на 100м. Изключително мек откат благодарение на дулният спирач. Като цяло тежко оръжие, много прецизно изискващо стрелба от трипод или двунога. Впечатление прави че тежките боеприпаси и пасват на цевта, с Gego Express подържда до 0,5 МОА група. На 300 метра групата е до 10см което е перфектно за такъв вид оръжие и оптика с увеличени 1-8х.

прочети още
5 април 2021
Тестваме най-продаваните термални монокуляри камери за 2020/2021

Днес имахме удоволствието да тестваме най-продавани и бюджетни термо камери за 2020/2021. Впечатлението, което създадоха в нас е че за бюджет до 2400 лв може да се закупи много лека, термо камера с обсег на откриване до 1200 метра. Вграден Wifi модул за споделяне на картината на таблет или телефон, управление на всички функции в реално време. Прави впечатление, че при термо прибори чувствителността е доста висока под 35мК, с фокусно отстояние 1.0 при 12 микрона, което позволява камерата да бъде с малки размери, тегло и чиста картина. Въпреки малкият дисплей на Hikmicro позволява безпроблемна работа до 5+ часа и работа от -20 до +50 градуса. Гаранцията е 2 години за целият уред, 2 години за батерията и 10 години на сензорът което е впечатляващо защото е най-скъпото в такъв вид прибори. Към момента на пазара компанията Hikmicro владее около 20% в световен мащаб и като лидер в охранителните камери на Hikvision предлага отлично качество на достъпна цена В линкът по-доло може да видите пълно ревю.

прочети още
26 март 2021
Най- добрата AR 15 AERO Precision M4E1, кал. 5,56х45 18″ Atlas S1

Тестваме една от най-прецизната нарезни карабина AERO Precision AR15 калибър 5,56 Изключително лека, удобна, компактен размер, телескопичен приклад, сменяеми цеви. Без проблем Прави поразяваме цели до 400 метра Групираност до 0,3МОА до 300м Цев 18" Пълнител 30 заряден Magpul

прочети още
26 март 2021
Термален Бързомер IRAY Holo HL13 Тест и Стрелба до 200м

Тестваме Термален Бързомер и Прицел IRAY Holo HL13 на разстояние до 200м Полуавтомат AR15 AERO Precision 5.56 18" Пълнител 30 заряден Трипод Kopfjager K800 Carbon Патрон GGG 55gr FMJ

прочети още
18 март 2021
Термо камера Pulsar Lexion с монтаж за стъкло

Тестваме термо камера за наблюдение и охрана Pulsar Lexion XP38 с бърз монтаж за стъкло и кола. Изключително зрително поле, бърза връзка към мобилен телефон или таблет с видео в реално време. САМО за ПРОФЕСИОНАЛНИЯТПАЗАР! Правоприлагане, сухопътна сигурност, горско стопанство, пожарогасене, спасяване на живот, граничен патрул, морска сигурност и охрана на президента - Lexion е предназначен за интензивна употреба от професионалисти. Продуктът не се предлага на гражданския пазар. Високочувствителен термичен сензор за изображения. Усъвършенстваният NETD <40 mK сензор произвежда изображения с прецизно разпознаване на детайли дори при неблагоприятни метеорологични условия като дъжд и мъгла. Дори когато термичният контраст е нисък, малките температурни разлики са ясно видими при богато контрастиращи изображения с висока разделителна способност. Устойчив на удари подсилен корпус Здравият подсилен корпус на Lexion е проектиран да издържа на удари и нестандартни сценарии на употреба. Оборудването, използвано от професионалистите по време на тяхната работа, включва много ситуации с неблагоприятни условия и стрес, когато е необходимо да се предприемат незабавни действия и е трудно да се работи внимателно с устройството. Pulsar е обмислил тези случаи и сценарии и е въвел специални подсилващи елементи, които гарантират, че агрегатът няма да бъде повреден в действие поради небрежната употреба. Собствената технология за увеличаване на изображението на Pulsar се състои от софтуерни алгоритми, предназначени да увеличат яснотата на изображенията и цялостните детайли на изображението. Image Boost води до по-рязко, по-подробно зрително поле и подобрени възможности за идентифициране на обекти. С висока резолюция Lexion XP може да се похвали с неохладена микроболометрична матрица 640x480px, на 17 µm, за много детайлни изображения.

прочети още
9 март 2021
Vectronix Terrapin X & Strelok PRO

Тестваме лазерен далекомер Vectronix Terrapin X и комуникацията му с Strelok Pro Най-доброто решение за далечна стрелба с абсолютна прецизност и надежност

прочети още
8 март 2021
Kopfjager 800 CF комплект с глава Reaper Grip

Тактически карбонов трипод Kopfjager 800 CF комплект с глава Reaper Grip за стрелба до 800м. Идеален за лов и прецизна стрелба. Възможност за стрелба: легнал, седнал,прав. Изключително прецизен, работа с една ръка ротационна глава на 360 градуса

прочети още
8 март 2021
Термален прицел IRAY SAIM SCT 35 Shooting 300m

Термален прицел IRAY SAIM SCT 35 IRау Ѕаіm ЅСT35 е термален прицел пpeднaзнaчeн зa нoщeн лoв, дeнoнoщнo нaблюдeниe, cтpeлбa нa близĸo / cpeднo paзcтoяниe. Ергономичният дизайн и отличното качество на изображението правят серията Saim отличен спътник, дори при дъжд и мъгла.

прочети още
8 март 2021
Puslar Digisight Ultra N455 LRF & Sabatti STR308

Тестваме дигитален прицел Puslar Digisight Ultra N455 LRF на разстояние до 300м Карабина Sabatti STR 308 Патрон GGG 308 Може да се ползва както през деня така и през нощта. Идеален прицел за разпознаване на трофеен дивеч до 250м позволяващ стрелба до 550м Посредством бърз монтаж може да се монтира на различни огнестрелни оръжия!

прочети още
5 март 2021
Тестваме новият Термален прицел IRAY RIHO RH 50LRF

Тестваме термален прицел IRAY RIHO RH50 LRF Карабина Tikka T3 308 win Патрон GGG 190 gr HPBT Stock KKC for TIKKA T3 Group at 100m is SUB MOA

прочети още
11 февруари 2021
Тестваме новият Термален прицел ARCHER Oziris и далекобойна система DSR 338

Имахме удоволствието да тестваме новата далекобойна система DSR 338 в комбинация с автоматичен термален прицел Archer Oziris. Интересното в случаят е, че двете системи напълно си паснаха, и позволят на стрелецът да поразява цели до 1500м. DSR разполога със сменяеми цеви, като благодарение на bullpup системата дава възможност да се ползват стандартни дължини на цевите в общ размер на карабината 85см.

прочети още
28 ноември 2020
Термален прицел ARCHER HUNTER LRF

Автоматичният термален прицел ARCHER HUNTER LRF, който промени светът. За пръв път в света имаме напълно автоматизиран прибор позволяващ автоматична корекция до целта с помощта на вграденият лазерен далекомер, метео станция, и мощен сензор разпознаващ рога и зъби на различни разстояния. Далекомерът работи до 1000 метра. Предлага се с монтаж за Picatiny или Blaser.

прочети още