Анти Снайпер Система Archer

0,00 лв.
Ново
  • Марка: ARCHER
  • Кат. номер: ПП-001012
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Комплексът е многофункционално оптоелектронно устройство, предназначено за 24/7 видео наблюдения на терена, има за цел търсене и автоматично откриване на камуфлажни оптични прицелни и проследяващи устройства, определяне на координатите и разстоянието им при трудни условия на терена и градските сгради.

Осигурявайки ранно и бързо откриване на оптични прицелни устройства и факта на тайно наблюдение на обекти, комплексът предотвратява снайперска атака или терористичен акт на етапа на тяхната подготовка.

Комплексът SC5 работи в два режима:

1. Пасивен режим. Изследване на територии и околната среда с помощта на телевизионни и термовизионни модули с цел намиране и откриване на цели, измерване на разстоянието до тях и определяне на координатите.

2. Активен режим. Лазерно сканиране на определени зони с цел търсене и автоматично откриване на камуфлажни оптични устройства за насочване и проследяване, измерване на разстоянието до тях и определяне на координатите.

Комплексът дава възможност за наблюдение на терена и наблюдение на топлинни обекти в условия на ограничена видимост (лошо осветление, дим, мъгла), както и за откриване на други пасивни и активни източници на топлина, скрити от растителността. Откриването на камуфлажни оптични прицелни и проследяващи устройства се извършва от техните проблясъци, образувани в резултат на отражение на лазерно лъчение от техните оптични системи.

Комплексът включва оптоелектронно устройство и модул за термоизображение, фиксирани на платформата за накланяне и накланяне и статив или скоба в случай на мобилни приложения, както и отдалечен компютър и външна батерия. Оптоелектронният блок се състои от телевизионен модул, лазерен модул, лазерен далекомер, GPS приемник, цифров компас и контролен блок.

Контролът на сложните режими на работа и параметрите на всички модули се извършва от отдалечен компютър от един оператор. Отдалеченият компютърен монитор показва видеоклипове от телевизионните и термовизионни модули, електронна карта на района, показваща местоположението (координатите) на откритите цели, режимите на работа и параметрите на модулите. Всички получени данни за разстоянието и координатите на откритите цели автоматично се съхраняват и предават на командния пункт и системите за пожарна повреда.

Обхватът на приложенията на SYCH 5K10 включва: откриване на снайперисти и камуфлажни устройства за оптично наблюдение, сигурност на специални зони и територии, защита на обекти от критична инфраструктура, организация на антитерористична дейност, осигуряване на сигурността на командните пунктове и опорни точки, дистанционно наблюдение на терористични (снайперски) заплахи.

Цена при запитване.

 

Характеристики
Матрица
640×512
Обектив mm
100